Европейски съюз за отбрана и сигурност

хотел Черно Море - Европейски съюз за отбрана и сигурност

хотел Черно Море
събота 24.2.2018
от 12:30 До 14:30
хотел Черно Море
BulgariaVarna
Покажи на карта
35 участник
Екипът на Български манифест за Европа продължава срещите-дискусии по ключови теми, засягащи бъдещето на България в Обединена Европа.

След събитието, провело се в Бургас с тема „Европейските решения в енергетиката и лъжите на властта“ сега ви каним на поредната ни дискусия на експерти от манифеста, които ще обсъдят „Европейски съюз за отбрана и сигурност, и неговите черноморски измерения“.

Въпросите на сигурността и отбраната извън чл. 5 на Вашингтонския договор изискват сериозно внимание в ЕС: тероризъм, кибер сигурност, миграция, енергийна сигурност, критична инфраструктура, реагиране при бедствия и аварии, хибридни заплахи, включително фалшиви новини и пропаганда за разделение в ЕС.

Черноморският регион и свързаният с него район на Западните Балкани изискват специално внимание на ЕС в сътрудничество с НАТО.

България има интерес от съвместни ВМС с Румъния в контекста на ЕС и координация на адаптираното предно присъствие на НАТО в Черноморския регион. Това може да е основа за развитие на множество многонационални формирования и съвместни проекти в рамките на ЕС и НАТО на българска територия.

Тези и много други важни теми за България и нейното бъдещо европейско развитие ще бъдат дискутирани на 24-ти февруари във Варна.

Задавайте Вашите въпроси както по време, така и преди живото излъчване на дискусията - в страницата на събитието или в коментарите под самото предаване.

Очакваме Ви!
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.