Наука на Борда: Да Заснемеш Затъмнението!

bar Abordage - Наука на Борда: Да Заснемеш Затъмнението!

bar Abordage
понеделник 27.8.2018
от 18:30 До 19:30
bar Abordage
BGSofia22 ulitsa "Veslets"1000
Покажи на карта
0 участник
Каква е разликата между Слънчево и Лунно затъмнение? Колко често могат да се наблюдават и от кои точки на света? А чудили ли сте се каква екипировка, какви обективи и колко планиране са необходими, за да получиш перфектните кадри от тези явления?
На 27ми август, точно един месец (календарен!) след последното особено зрелищно Лунно затъмнение сме поканили един от най-интересните български млади учени, а именно Ганчо Ганчев - фотограф, пътешественик, докторант в Катедра Астрономия на ФзФ при СУ „Св. Климент Охридски“.
Ганчо се запалва по астрономията още като ученик, а вече повече от 10 години се усъвършенства като фотограф на небесни явления, използвайки професионална техника и телескоп. Във връзка с работата си е пътувал по екзотични и далечни места като Нова Зеландия и Великденските острови, а миналата година успя да заснеме и впечатляващото слънчево затъмнение в САЩ. Наред със снимките обаче, Ганчо е и опитен комуникатор на науката. Участавал е в редица научно-популярни формати, лекции, събития както и радио/ТВ интервюта.
Заповядайте на борда на „Абордаж“ на 27ми август, понеделник, за да чуете разказите му за заснемането на Слънчевото затъмнение от 2017та в САЩ, и разбира се за лунното затъмнение от 27ми юли тази година. Ще имате възможност да видите ексклузивни кадри от тези и други подобни явления и най-вече да го попитате всичко, което ви вълнува по темата след лекцията!
Очакваме ви точно в 18:30! Вход свободен. За да си гарантирате запазено място, моля запазете си безплатен билет от линка.
Събитието се осъществява с подкрепата на Ratio и Българска Наука.
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.