Red Bull Moreni Challenge

Морените Витоша - Red Bull Moreni Challenge

Морените Витоша
събота 9.6.2018
от 9:00 До 14:00
Морените Витоша
България
66 участник
Да бягаш 1000 метра е лесно. (Добре де, за някои е лесно). Но ако тези 1000 метра са трасе от каменна река, образувана преди около 5 млн. години, което трябва да избягаш за време, тогава ще са ви нужни не само тренинг и издръжливост, но и голяма доза смелост.
Ето защо Red Bull подкрепи идеята на Кирил Николов – Дизела за нов тип екстремно бегово предизвикателство - Red Bull Moreni Challenge.
Загрейте ставите, разтегнете мускулите, стегнете обувките и разперете крилата си в планинското предизвикателство на годината!

ФОРМАТЪТ
Red Bull Moreni Challenge e невиждана екстремна бегова надпревара, вдъхновена от българския спортен ориентировач, бегач и рекордьор Кирил Николов – Дизела.
На 9 юни 2018 година за първи път в света и България атлети, ориентировачи, катерачи, паркур манияци и други опитни екстремни спортисти ще могат да тестват издръжливостта и силите си в индивидуалното планинско състезание върху природния скален феномен Морените в местността Златните мостове на планина Витоша.

УЧАСТИЕТО
- До състезанието се допускат пълнолетни индивидуални състезатели без значение от техните пол, националност и предпочитания към определен вкус от продуктовата гама на Ред Бул.
- Право на участие има всеки, който успешно е попълнил заявлението за участие до 6 юни 2018 г. на и е заплатил таксата от 30 лв, в която се включват застраховка, тениска, енергийна подкрепа и вода, които се предоставят на участника непосредствено преди старта на състезанието.

СЪСТЕЗАНИЕТО
- Стартовете на състезанието са от тип „масов старт“.
- В зависимост от броя на участниците ще бъдат сформирани квалификационни потоци от максимум 50 души.

Покажи повече
- Краят на всяка квалификация се отбелязва с изстрел на сигнален пистолет, когато най- бързият участник от квалификационния поток премине през финалната арка.
- Когато най-бързият състезател от всеки квалификационен поток премине през финалната арка, сигнален пистолет отбелязва края на квалификацията. Участниците, които са влезли в 30 метровата квалификационна зона, ще се състезават за голямата награда на финал.

ПРАВИЛАТА
- Всеки състезател взима участие в състезанието на своя собствена отговорност. Организаторът не носи отговорност за каквито и да е контузии или инциденти с участниците по време на състезанието. Организаторът, медицинският или спасителният екип, осигуряващ състезанието, си запазват правото да прекратят участието на състезател в Red Bull Moreni Challenge, ако преценят, че физическото му състояние не го позволява.
- Състезателите нямат право на никаква външна помощ за преминаване на трасето.
- Всеки състезател е длъжен да окаже помощ на друг състезател в аварийна ситуация.
- Всеки участник е длъжен да носи на видно място отличителните знаци, предоставени му от Организаторите (номер).
- Организаторите не са отговорни за действията на състезателите, които са в разрез със законодателството на Република България и правилата на Red Bull Moreni Challenge
-
ЕКИПИРОВКАТА
Задължителна екипировка
- Маратонки или обувки с грайфер, отговарящи на метеорологични условия. При дъжд състезатели с маратонки за асфалтово тичане няма да се допускат. Teхническият експерт на състезанието /DISL/си запазва правото да отстрани от участие състезатели с неподходящи обувки или маратонки.
- Позволено е участието с обувки тип “dobb spikes”.
- Забранено е участието с обувки тип “атлетически шпайк”.
Препоръчителна екипировка
- Дрехи, покриващи целите крайници.
- Каска.
- Протектори.
- Обувки тип “dobb spikes” при мокро време.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ - от 16 април!

Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.