David Garrett and his band -Explosive Live in Sofia 06.06.2018

Sofia, Bulgaria -Hall "Arena Armeec" - David Garrett and his band -Explosive Live in So...

Sofia, Bulgaria -Hall "Arena Armeec"
сряда 6.6.2018
от 20:00 До 23:00
Sofia, Bulgaria -Hall "Arena Armeec"
България
105 участник
Виртуозът запленил милиони почитатели по света пристига в София с кросовър концерта си Explosive по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.
Дейвид Бонгарц, известен като Дейвид Гарет е класически и кросоувър цигулар и композитор от немско-американско произход. Роден е в град Аахен, Германия с родители баща(германец) юрист и майка(американка) прима балерина, чиято моминска фамилия Гарет, Дейвид използва като артистичен псевдоним. Преди да навърши 10 години, свири като солист в Лондонската филхармония. Първата си цигулка Страдивариус получава на 11 годишна възраст, благодарение и със съдействието на немския президент Рихард фон Вайцзекер. Той е най-младият изпълнител, който е подписал договор с „Дойче Грамофон Гезелшафт”. През 1999 година се преселва да живее в Ню Йорк, където учи “Музикознание и композиция” в класа на Ицхак Пърлман в “Джулиард Скуул” – висше училище, в което се изучава музика, драма и танц. Като същевременно подпомага своето следване с работата си в библиотека, като барман и модел. През месец май 2008 г., в телевизионно предаване Дейвид Гарет е вписан в книгата на рекордите Гинес като най-бързия цигулар (изсвирени ноти за 1 секунда – 13 ) за изпълнението на “Полетът на бръмбара” на Николай Римски-Корсаков. Той е най-продавания немски класически цигулар. Експериментатор. Освен класическите концерти, изнася с огромен успех и кросовър концерти -музикален стил, представляващ хармонично съчетание на елементи от класическата, поп и рок музика, на основата на класиката. През октомври 2013 г излезе филмът „Paganini: The Devil's Violinist „ (2013), в който Дейвид Гарет пресъздава образа на Паганини. Публиката препълва както класическите му концерти с най-престижните оркестри в света и в най-престижните зали , така и кросовър концертите му, които са на изключително високо ниво заради изключително брилянтното му свирене, вярността към музиката и изключителната му харизма. Всяко негово изпълнение е специално постижение в интерпретацията! (Seine jede Aufführung ist eine besondere Leistung bei der Interpretation!) И заради това получава през 2017 г. изключително високата награда -Frankfurt Music Prize 2017 - "за личности, чиято работа представлява специален принос към световната музикална сцена и култура". Той е посланик на Юнеско и на фондацията на Хосе Карерас за борба с левкемията. Виртуоз, неповторим , перфекционист, харизматичен и чувствителен.
След първото си посещение у нас, през февруари 2018, когато Дейвид Гарет ще представи своята класическа програма заедно с пианиста Жулиен Куиентин и която нарича ”саундтракът на моя живот” (по покана на BG Sound Stage), той ще се завърне през юни 2018 в София( по покана на ART BG) с невероятния си кросоувър концерт - „Explosive Live”, в който заедно със своята група (Franck Van Der Heijden, Marcus Wolf , John Haywood , Jeff Allen, Jeff Lipstein) ще ни въвлече в едно прекрасно музикално пътуване. „Explosive Live” е истинско музикално събитие в което са включени мелодии от последните му два албума - „EXPLOSIVE LIVE” и "ROCK REVOLUTION".
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.