Наука на Борда: За Пчелите и Меда 2

bar Abordage - Наука на Борда: За Пчелите и Меда 2

bar Abordage
понеделник 17.12.2018
от 18:30 До 19:30
bar Abordage
BGSofia22 ulitsa "Veslets"1000
Покажи на карта
0 участник

ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС КЪМ СЪБИТИЕТО НА 3. ДЕКЕМВРИ ОБЯВЯВАМЕ ВТОРА ДАТА СЪС СЪЩИЯ ЛЕКТОР И НА СЪЩАТА ТЕМА: ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 17 ДЕКЕМВРИ ОТ 18:30!

Бззззз....В това издание на Наука на Борда е време е да си поговорим за прекрасните работливи насекоми облечени в златисто и произвеждащи едно от най-големите чудеса на живата природа: МЕДА! Очакват ви много любопитни и важни факти за ПЧЕЛИТЕ!

Знаете ли колко вида пчели има на Земята? Кои и колко от тях правят мед? Какви сезонни промени настъпват в един кошер и каква роля имат различните касти пчели в него? Застрашени ли са одомашените медоносни пчели от измиране, а дивите? Замисляли ли сте се, че ако пчелите изчезнат, сутрешното ви кафе може да бъде само мил спомен от миналото, и още по-глобално - че цели икономики изградени върху растения, които се опрашват от пчелите биха се сринали? А знаете ли колко голямо значение имат пчелите за опазване на биоразнообразието?


Покажи повече
Отговорите на тези и още пчелни въпроси ще потърсим зедно с Явор Кирилов на 17 декември (понеделник) в Абордаж на ул. Веслец 22. Заповядайте, за да научите повече за пчелите и тяхното място в заобикалящия ни свят!

Явор Кирилов е пчелар през почти целият си съзнателен живот. Завършва специалност „Политология“ в УНСС и „Политически мениджмът“ в СУ „Св. Климент Охридски“, а по време на средното си образование е многократен участник в олимпиади по биология и история. Явор е създател на инициативата „Работилничка по пчеларство“, имаща за цел опитни пчелари безплатно да дават насоки и съвети на начинаещи пчелари или хора, които искат да започнат да гледат пчели. Освен за меда, има познания и за добиването и значението и на други пчелни продукти като пчелно млечице, пчелен восък и пчелен прашец. Основател е на марката Мед от Графството \\ Honey from the Shire.

Събитието се осъществява с подкрепата на Българска Наука. Очакваме ви!

Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.