CGBG MeetUp #7: В света на 2D Compositing

boulevard "Cherni vrah" 47 - CGBG MeetUp #7: В света на 2D Compositing

boulevard "Cherni vrah" 47
понеделник 22.4.2019
от 18:30 До 22:00
boulevard "Cherni vrah" 47
BGSofiaБул. Черни Връх 47 / Източен вход / Бизнес Център Витоша, София, България1407
Покажи на карта
0 участник
Седмата ни среща е посветена на едно от централните филмови изкуства - създаването на финалния кадър от съставни части, наричано ‘compositing’ в жаргона на индустрията. Артисти от Bottleship и Worldwide FX ще ни разкажат за целия процес - от основите за незапознати, през интересните неща, които можем да правим с 3D рендери, до разгръщането на пълната сложност на истинска филмова сцена в Nuke.
18:30 - Генератор отваря врати / регистрация19:00 - Деси и Иво, compositing artists в Bottleship, ще ни въведат в основите на compositing с Nuke - бърза ориентация в платформата и основните концепции. Ще разгледаме някои интересни възможности, които ни дават инструменти, които сме разработили, за нов начин на смесване на светлините, идващи от 3D рендерите. И за финал - вълнуващият свят на deep compositing!19:45 - Пауза20:00 - Калин и Петър ще ни разкажат за техния опит в композирането на CG, използването на допълнителните пасове в композитинга и използване на deep рендери в някои full CG шотoве от последните два проекта #HunterKiller и #Hellboy, по които те и техните колеги са работили през изминалата година.
Бонус - разговор с Димитър Кралев за творческите индустрии в Амстердам
С Димитър Кралев сме приятели отдавна - той е опитен CG генералист, преминал през много от компаниите в бранша в Амстердам и региона. Ще имаме чудесната възможност да поговорим за всичко, което ни интересува - какви неща се правят там, какъв е неговият опит с индустрията, инструментите и хората.
22:00 - Генератор затваря, продължаваме в Mr Pizza на Черни Връх 38
Както ви обещахме поканили сме интересни гости! Обещаваме да бъде забавно!

Десислава Вълчева, Bottleship VFXДесислава е compositing artist, специализиран в реалистичната интеграция на 3D елементи.Става част от екипа на Bottleship след 13 годишен опит. Преследва красивите и незабравими образи.Иво Кальонски, Bottleship VFXИдвайки от кариера на графичен дизайнер, Иво започва все повече да се интересува от кино света, което го довежда в екипа на Bottleship преди 4 години. От тогава до сега, той се развива като compositing artist във все по-сложни технически и артистично проекти.
Петър Керанов, Comp Supervisor, WWFXНаучната фантастика и филмите с визуални ефекти винаги са очаровали Петър. Затова не е и изненада, че още през 2003 г. започва работа като 2D compositor в Worldwide FX - малко след създаването на студиото. През 2007-а работи по един от първите стереоскопични филми - Journey to the Centre of the Earth, като част от екипа на Frantic Films - Winnipeg. Професионалният му път продължава като Comp Lead в WorldWide FX, като няколко години по-късно се присъединява към MPC - първо в Лондон, а след това и в Монреал, където работи по филми като Jungle Book, X-Men Apocalypse, Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales, Alien: Covenant. От пролетта на 2017-а е Comp Supervisor в WorldWide FX, като един от последните проекти, по които работи, е Hellboy.
Калин Крумов, Head of 2D Comp Department, WWFXКалин е ръководител на един от 2D compositing отделите в Worldwide FX (общо 4 на брой).За първи път се присъединява към екипа на студиото като compositing артист през 2007-а след като успешно завършва един от първите курсове по compositing, които WorldWide FX организира. Трупа опит и в белгийското студио Umedia. Днес под негово ръководство артистите в отдела му в WorldWide FX превръщат желанията на режисьори в реалност с безкомпромисно високо качество.Сред филмите, по които Калин е работил, са Hellboy, Hitman's Bodyguard, London Has Fallen, Olympus Has Fallen, Expendables, Conan и още много други.

БОНУС: Димитър Кралев, Smoke & Mirrors Amsterdam в един откровен разговор за творческите индустрии извън страната ни
Противно на стереотипите, интересът на Димитър Кралев към 3Д анимацията не е разпален от Jurassic Park или Star Wars, а произлиза от опита му с Flash в далечнaта 2003. През 2007 той завършва бакалавърската програма "Компютърна анимация" в НБУ. След кратко трупане на опит с архитектурни визуализации, Митко започва магистратура в Утрехт, Холандия. Печели престижната Huygens Scholarship, завършва през 2010 и основава студио за 3D анимация с няколко колеги. Няколко версии на 3ds max и Maya по-късно желанието му да се фокусира върху look development го отвеждат към кариера на freelancer. Работи в компании като Postpanic и Mediamonks за клиенти като Asics, Philips, Heineken, Montblanc, Toyota, Nissan и т.н. Освен създаването на красиви кадри, Митко обича да работи и като продуцент. В момента твори в Smoke & Mirrors Amsterdam.
Повече за него - тук: 
Ще ви очакваме, за да обменим опит и идеи и да търсим начини да се развиваме заедно!
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Покажи малко любов.

Дайте ни харесва!

Благодаря.

Като всеки иска <педя> помощ много.

Благодаря.